bärgare Tungbärgarna i Väst

Vi har under åren transporterat 1000-tals bilar åt försäkringsbolag, företag och privatpersoner. Kontakta oss om du behöver bärga bilen till verkstad.

Ring oss på 0522-155 00

Tungbärgarna i Väst – Vår historia

Hur allt började

Tungbärgarna i Väst AB ägs och drivs av Mikael ”Micke Bärgare” Johansson, som kom in i branschen 1994, efter att tidigare arbetat som snickare. Micke började köra bärgare på Bohuslarm AB tillsammans med kompanjonen Helge Hermansson och fastnade för yrket som han tyckte var både spännande och intressant.

 

Han köpte sin första tungbärgare för bärgning av tunga fordon 1998 och sedan körde han ihop med sin kollega på Bohuslarm AB ända fram tills 2017 då Helge pensionerade sig och därefter fortsatte verksamheten växa på egen hand. Micke skaffade fler nya bilar och utrustade dem med kran och lyftkuddar så de kunde lyfta och välta rätt fordon. Utöver detta införskaffades även en TMA-bil som skyddar chaufförerna när de är ute och arbetar på vägarna.

 

Vår bärgningsverksamhet idag

I dag har Micke byggt upp sin egen verksamhet som har täckning över hela Bohuslän och Dalsland, upp till södra Värmland. Tungbärgarna i Väst har en stor och komplett fordonspark på 10 fordon i olika storlekar och varianter som klarar de flesta uppdrag. Det senaste tillskottet är en Scania tungbärgare på 27 ton, utrustad med en stor kran, som både kan lyfta tungt och såga ner träd.

Utöver bärgningsfordonen har verksamheten även två krokbilar med släp som vintertid plogar/saltar vägarna och sommartid används vid asfaltering. 

 

Tungbärgarna har en välutbildad personal som med jämna mellanrum uppdaterar sig med olika kurser om vad som händer i branschen. Därtill har vi bra utrustning och en stor och modern vagnpark. Vi är måna om miljön och städar alltid noga upp efter ett uppdrag. Skrot och annat kör vi till återvinning, vilket krävs idag. 

 

Detta tillsammans gör att vi på Tungbärgarna är det självklara valet för den som behöver hjälp, då vi är ett komplett bärgningsföretag som klarar allt från inlåsta bilnycklar till punkteringar, motorhaverier, bärgningar och vägassistens vid trafikolyckor.

Galleri